Inspection

Hey! Klockan ar 23.15 har och jag sitter med min managementuppsats. Koncentrationen ar val inte direkt pa topp och bade Facebook och bloggen ar valdigt mycket roligare att agna sig at hehe..
.
Iallafall. For nagon vecka sen fick vi mail om att Village kommer ha inspektioner av alla lagenheterna och att innan det ar ens egen lagenhets tur kommer vi fa ett mail 48h innan med en forvarning och en lista pa hur vi ska stada. Idag runt 18 fick Chrissy ett mail (jag fick inget) dar det star att IMORN nan gang mellan 10-19 kommer vi och inspekterar erat crib. Bifogat var en lista med over 30 olika grejer som vi maste gora innan, bland annat tvatta alla fonster och generellt stada varenda millimeter av hela lagenheten.
.
Vad hande med "48h innan"?? Inte 14h!! Jag sa pa en gang att det finns inte en chans i hela varlden att jag tanker spendera hela kvallen at att panikstada nar jag har en uppsatsinlamning imorn. No way in hell. Sa vi gick ner till receptionen och sa att det var ganska respektlost av dem att krava att vi ska hinna stada pa san kort tid, sa vi fick inspektionen senarelagd tills pa onsdag.
.
Sa imorn, nar jag antligen ar fri fran mina assignments innan finals borjar ska jag spendera hela kvallen med att stada. Wooohooo.
.
I koket har vi 2 sidor som ser ut sa har, gigantiska glasdorrar. Fragan ar hur man tvattar sanna utan fonsterputs och utan trasor. Funkar diskmedel och tvattsvamp? ;)
.
.
Annars har det inte hunnit handa sa mycket sen sist! Aterkommer nar det finns natt spannande att beratta.
Ciao

Avsked och management!

Sitter och forsoker skriva pa min management uppsats som ska in pa tisdag. Att saga att det gar at helvete ar val lite val pessimistiskt, men att saga att det gar bra ar lite val optimistiskt, sa nanstans dar i mellan! Det ar iallafall min sista uppgift innan finals som drar igang i mitten av juni. Jag LANGTAR tills den har terminen ar over!!
.
Under dagen knapade jag pa uppsatsen och gjorde ett online mikroekonomi quiz pa biblioteket. Satt dar tills kl 18 da de stangde och begav mig hemmat. Lagade middag for nagra dagar frammat, kyckling med paprika, sparris och graslok. Borjar bli sjukt bra pa att laga mat hehe. Imorse akte min fina roomie Joy tillbaka till Tokyo. Eftersom hon har skjutit upp sina studier tills nasta termin pa grund av ett stipendium som hon har fatt har hon blivit lite uttrakad den senaste tiden da vi andra bara suttit och pluggat. Sa igar drog hon hem igen i 2 manader och planerar att aka en svang till paris och london pa egen hand i juni, hur modigt ar inte det??
.
Men vi "firade" hennes sista dagar (for now) i Sydney riktigt ordentligt! Torsdag kvall var vi pa Fashion Week Wrap Up Party pa en liten intim nattklubb proppat med fashion folk i sjukt snygga skor! Vi drog sen vidare till Saphire dar Joy lyckades charma till sig inte bara gratis intrade utan 1 hel flaska gratis champagne av killen som stog i dorren! Jag var helt fascinerad. Nasta stopp vart Hugo's dar vi hann bli basta vanner med vakterna, haha! Sydney ar sa himla olikt Stockholm, det marks att staden ar 4 ganger storre. Joy bad en kille om en cigg och det visade sig att han agde en fransk restaurang i Sydney och sen dyker hans van upp som ar agare av en nattklubb. Det finns en helt annan typ av "hot shots" och finansdistrikt har an i Sthlm och det kryllar av investment bankers, directors, financial planners och allt annat som later skittrakigt. Dessa typer har till och med ett smeknamn har i Aus, "wankers" kallas de for och ar killar med hogt uppsatta jobb som forsoker imponera pa tjejer med pengar. Cheesus. Joy ar 3 ar aldre an mig och gillar att hanga med den typen av manniskor men jag maste erkanna att jag kanner mig som ett smabarn pa vissa stallen vi gar till :P Tror jag och Chrissy som ar 1 ar yngre an mig far borja ga ut mer tillsammans haha!
.
Fredag var vi pa Establishment, en helt otrolig bar som ar drygt 40m lang tror jag, valdigt fint. Joy alskar den baren men jag hade samma kansla dar, lovar att jag var yngst. Vidare till Ivy dar vi traffade Katy. Ivy var fullsmockat och det var i princip omojligt att rora sig men vi hade sjukt kul anda och dansade sa gatt det gick! Taxi hem och sen satt jag och Joy uppe i over 2 timmar och pratade om kvallen, livet och varan mycket konstiga nya roommate. Fin avslutning.
.
Och igar till sist bakade vi vara alskade brownies pa kvallen vilket vi val har gjort typ 1 gang i veckan sen vi flyttade in har..
.
Joy kommer tillbaka ungefar samtidigt som jag aker till Sthlm sa risken ar att jag inte far se henne pa drygt 3 manader! Snyft!
.
Kan ju som sagt inte fora over bilder fran min kamera till datorn, men har ar 2 bilder fran internet pa Establishment och Ivy!
Och jag i min helt underbara morgonrock framfor datorn just nu

I'M ALIVE!!

Hmm jag ar val den samsta bloggaren nagonsin som later det ga 3 veckor mellan inlaggen, jag skams! Under dessa 3 veckor har det verkligen hunnit handa en hel del, speciellt skolvis. Jag har bestamt mig for att hoppa av Commerce. Det kanns helt enkelt inte ratt overhuvudtaget och jag tror inte att den typen av utbildning kommer leda till ett jobb som passar mig. Istallet planerar jag att byta till International Studies, en 4 ar lang utbildning dar man laser ett extra sprak (som antagligen blir kinesiska eller japanska) och spenderar 1 ar utomlands. Man valjer en specialisering redan forsta terminen och det kommer antingen bli Development Studies, Globalisation Studies eller International Business. Jag trodde att det var mojligt att bara gora en ny ansokan och borja programmet nasta termin, i juli. Men da visade det sig att det programmet bara borjar termin 1, alltsa i februari 2011.
-
Eftersom jag trivs sa bra i Sydney vill jag inte flytta hem igen utan har bestamt mig for att bo kvar i Village och forsoka hitta ett jobb augusti-februari. For att fa jobba maste jag ha ett Working Holiday Visa och dar dok nasta problem upp. Den typen av visum kan man inte soka sa lange man befinner sig i Australien vilket ju ar ett javla pahitt.
Darfor har jag bokat flygbiljetter hem i sommar, narmare bestamt 15e juli till 12e augusti. Det kan ta upp till 2 veckor att fa visumet bekraftat sa jag ville inte ta nagra risker och boka en biljett hem for tidigt.
-
Sen upptackte jag nu precis att min kamera ar kaputt. Kan bero pa att jag tappade den i asfalten for nan vecka sen. Det funkar att ta kort aven om det tar ganska lang tid att start kameran, problemet ar att nar jag forsoker fora over bilderna till datorn och satter i sladden stendor den. Jag maste ta ur batteriet, satta i det i laddaren i nagra sekunder och sen satta tillbaka det for att kunna ateruppliva kameran. Javla skit ocksa!! Har ar nagra bilder som jag hann fora over innan olyckan. Resten fran bland annat min fodelsedag och igarkvall vet jag inte nar ni far se tyvar..
-
Jag och Joy var pa Anzac Day party pa Ivy Poolclub, det fanns en svan man kunde glida runt pa i poolen om man kande sig stabil. Bilden ar Joy och Wes som senare berattade att det kravdes full koncentration for att man inte skulle tippa.
Nan vecka senare drog vi med Katy och Chrissy (roommate) tillbaka till Ivy, vi hade sjukt kul aven om det vart lite for manga drinkar..
Joy ar bast pa att fixa gratis drinkar, man vander ryggen till i nagra minuter och nar man kommer tillbaka star hon med 4 gratis drinkar som hon "bara fick" av nagon random snubbe. Haha.
Dagen efter vart den promenad till Coogee och jag sager det igen: Jag Alskar att bo nara havet.
Hatar dessa dock. Ogillar att ga under trad som hanger over vagen da jag inbillar mig att en stor spindel ska trilla ner pa mig. Usch.

RSS 2.0