I'm on a boat

Kryssningen var SJUKT rolig! Extrema mangder pizza, open bar och en massa glada uni studenter pa en 3 vaningar stor bat! Mellan 19-22 guppade vi runt i hamnen, DJn pa baten var galet bra och spelade bara bra musik sa dansgolvet var helt packat!
Efter batturen var det efterfest pa nattklubben Home och dar vart det annu mer galet. Vi dansade pa sofforna, pa hogtalare och pa golvet sa klart. Runt 01 hoppade vi in i en taxi och akte tillbaka till village dar joys fodelsedagstarta vantade pa oss. Tanken var att vi skulle atit den innan men pga viss tidsbrist vart det nattfirande istallet!
Sen skulle vi ha gatt till the rege men traffade alla vara vanner nerdanfor lagenheterna sa vi hangde dar istallet. De hade varit pa vag till the rege men en av mina vanner hade druckit lite val mycket och tyckte att det var en bra ide att slanga sitt leg pa vakten. Han vart alltsa inte inslappt.
Himla bra kvall var det iallafall!! Har kommer ett urval av bilderna, resten far ni se pa facebook ;)
Fordrinkar pa Cargo Bar, precis brevid dar vi vart upphamtade av baten. Jag (som ni kanske ser..) och mina 2 himla underbara roomies Joy och Chrissy!
En JAVLA massa pizzor
Sydney
Opera huset by night!
Batfest
Smajl
Chrissy ska ha all credd for bilderna, utan henne hade det inte blivit nagra!!
Home
Vi hade roligt

Fint

Aa en bild till! Maste bara visa vad jag sag nar jag drog upp rullgardinen en eftermiddag efter att ha sovit lite.
Hur fint??

Pixies!

Ja, det var alltsa for 6 veckor sen som jag lamnade lilla landet lagom. Mitt statistikprov idag gick skit och for att slippa plugga management slanger jag upp de forsta bilderna! Lagenheten och mitt rum far ni se nar det inte ser ut som en svinstia har, hehe. Men jag maste fan bli battre pa att ta kort!! Det ar pinsamt var lite jag har haft med mig kameran! Pa torsdag pa batturen ska den definitivt med iallafall!
Det var ju en ganska cool kansla nar vi flog in over sydney.. Efter en 33h lang resa.
Stolt immigrant!!
Commerce courtyard! Dock har jag bara 1 tutorial i den har byggnaden, resten ar lite overallt runt om campus
Library lawn
Bibilioteket, 10 vaningar bocker.
Utsikten fran en av vara balkonger, pretty sweet ey?
Andra balkongen
20-30min promenad bort ligger Coogee, PRETTY SWEET EEEYY???
Det ar mysigt att spionera pa sina grannar pa kvallarna
Jag garvade ganska hogt nar jag sag den har skylten for forsta gangen. Antar att det ar for oss internationella studenter som inte ar vana vid toaletter.
En kvall hade mina vanner pennor i en massa farger, och tyckte att det var en himla rolig ide att rita pa mig. Den har bilden togs daremot runt 04.30 sa det mesta hade forsvunnit. Till exempel stog det BOOM! under nyckelbenen.
Men jag hamnades ganska bra.
Nej for fan, management var det.
Ciao!

...

Forresten, jag forsoker gora mellanrum mellan de olika styckena i inlaggen men blogg.se verkar inte tycka att det ar nagon bra ide sa hela texten trycks ihop till ett enda langt stycke. Sorry.

Stress relief @ coogee

Jag kunde inte halla mig fran stranden idag. Det har varit over 30 grader hela dagen och jag satt och kampade med min uppsats redan tidigt imorse. Sa vid 14 bestamde vi (jag, Chrissy och Katy) for att dra till Coogee beach och njuta ett par timmar av solen. Och det var sa jaaavla najs! Stall mig pa en strand och all stress bara rinner av. Vagorna var gigantiska och extremt starka, helt sjukt! Chrissy ar van surfare sa hon tyckte det var skitkul medan jag fick dodsangest redan nar tarna nuddade vattnet, hehe.

I ett par timmar stekte vi pa stranden och pratade om allt och inget, himla skont. Maste papeka att vi GICK till och fran Coogee beach vilket totalt tar cirka 1h, fruktansvart hurtiga kande vi oss med tanke pa att halva vagen ar uppfors och andra halvan nerfors, i 30 graders varme.
Imorn ar det statistikprov och jag har lite smatt panik om man sager sa. Det blir att trycka in sa mycket som mojligt ikvall, som pa den gamla goda VRG tiden ;)
All skit i skolan ar som sagt mandag, tisdag och onsdag, darifran kor vi fullt os (dock inte medvetlos, denna helg var tydligen ganska traumatisk da en av mina tjejkompisar pa vag hem fran krogen igar i princip rakade snubbla over varan dackade killkompis, mitt pa gatan. Illa illa, han har daremot fatt veta att han lever sa forhoppningsvis hander det inte igen.. Eller rattare sagt, nasta gang tanker jag fan ha honom i ett koppel och se till att han inte gor natt dumt). Men iallafall, jag ska har riktigt ROLIGT nasta helg!!
Pa onsdag ar det free nudels day har pa skolan! Det ar slags demonstration mot att det australiensiska studiebidraget ar alldeles for lagt, sa skolan bjuder pa gratis lunch! Sweet.
Nu ska jag plugga lite till och sen fixa middag!
Hoppas allt ar underbart i stockholm

Hej plugghelg!

Klockan ar 22:45 och jag sitter hemma i vardagsrummet med laptopen i knat och 500 olika pappren utspridda overallt. Jag har shitloads att plugga just nu och det ar INTE roligt. Alla uppgifter ar till mandag-onsdag sa den har helgen kommer inte att besta av nagot annat an pluggpluggplugg. Det ar extra jobbigt nar man hor partymusik pa hogsta volym fran granntornen, motivationen sjunker ganska snabbt kan jag saga (speciellt nu nar de spelar memories...)

Men pa torsdag ar det Inter-Village boat cruise!! Alla villages som finns pa olika universitet i sydney (UNSW, University of Sydney, University of Western Sydney och Macquarie) ordnar en stor battur (500 biljetter saljs) och mellan 19-22 ar det unlimited pizza, ol och vin! Vi betalade $38 (ca 250kr!) for detta och jag tror det kommer bli sjukt kul! Resan pagar till 24 om jag har forstatt det ratt och forhoppningsvis lyckas alla halla sig kvar ombord pa baten tills dess ;)
Den dagen ar det dessutom min roomie Joys fodelsedag sa vi funderar pa att ordna kalas redan pa eftermiddagen! Jag langtar som tusan, kommer bli en bra avslutning pa en helvetisk vecka. Sen ar det ganska najs att jag ar ledig pa fredagar!
Imorse gick jag upp extremt tidigt (08.10) duschade, fixade frukost och tog med mig datorn ut pa balkongen och pratade i ca 40min med familjen pa skype! Sa himla konstigt att se dem sitta hemma i huset jag bott i i 20 ar medan jag ar pa andra sidan jordklotet. Det kanns fortfarande som om jag ar pa semester och det kommer nog droja natt ar innan jag verkligen forstar att jag BOR har! Mysigt var det iallafall att se dem for forsta gangen pa snart 6 veckor!
Nej nu maste jag skriva lite mer pa min management uppsats. Fi fan.
Go natt!

The Weekend!

Jag lever!! Det ar knappt, men jag lever. Idag var min langsta dag i skolan, borjar 10 och slutar 17 men har 2h hal i mitten. Gick pa en annan statistiklarares lecture idag och kommer HELT KLART fortsatta ga, den lararen ar helt underbar och jag forstar vad han sager! Vart ganska stolt over mig sjalv nar det sen under tutorialen visar sig att jag raknat ratt pa uppgifterna i laxan. Sweet!
Iallafall, helgen (raknat fran torsdag kvall..) bestod av foljande:
  • 2 fodelsedagsfester, en mindre pa torsdagkvall och en i lordags.
  • The Village Shave - valgorenhetsinsamling till cancer forskning, det grillades korv och alla som ville fick haret avrakat gratis. Det vart nagra mycket fina frisyrer (more or less..)
  • Fest fredag kvall, forfest i Katys lagenhet (the one and only) alldeles for lange och sen vidare till baren the rege. Pa hemvagen plockade vi palmblad och blommor, mycket mysigt.
  • Lordag plojde jag statistik under dagen och handlade mat pa kvallen.
  • Fodelsedagsfest lordag, sjukt mycket folk, vin halldes overallt, dans i regnet och runt 3 ganger fick jag ga i mellan killkompisar som va nara att borja puckla pa varandra. Dumma pojkar. Trots all drama var det en javligt bra kvall.
  • Sov 5 timmar natten till lordag och 5 timmar natten till sondag. Av nan javla anledning vaknar jag kl 10 och kan inte somna om. Sa det ar bara att slapa sig upp, ata frukost och kasta hatiska blickar pa statistik boken och accounting boken.
  • Igar var tanken att jag skulle pluggat HELA dagen, men runt 12 ringer Katy och fragar om jag vill folja med till Eastgardens (10min buss fran village) och leta efter en reflective vest som hon behover till en field trip till en gruva (hon pluggar mining engineering, hur coolt??!)
  • Jag konstaterar att shopping ar extremt mycket roligare an statistik och foljer med.
  • Eastgardens har ett kopcentrum som ar GIGANTSKT. K-mart, Target, Big W och en javla massa annat under ett och samma tak. Men ingen salde reflective vests.
  • Lunch pa KFC. Himmelskt.
  • Visar sig efter cirka 4 timmars letande och paniksamtal till alla vi kanner att en butik typ 500m fran village saljer dessa vastar. Typiskt.
  • Vi konstaterar att vi iallafall brande en javla massa kalorier av allt letande iallafall vilket nog behovdes efter KFC lunchen!!
Pa onsdag ar det St Patrick's Day vilket tydligen nastan har storre har an pa Irland. En till anledning till fest, australiensarna har ungefar 1 hogtid varje vecka bara for att kunna skylla sitt drickande pa nagot. Crazy people!
Nu ska jag fixa middag och sen blir det management till jag somnar over datorn!
Ciao

"sangen" och "lararen"

Jag vet att jag har skrivit valdigt mycket positivt den senaste tiden, och det ar val bra, men idag tankte jag ta tillfallet i akt och klaga lite.

1. Min sang, som inte ens fortjanar att kallas for sang, forstor min kropp allt mer for varje natt som gar. Jag undrar seriost om de inte har fyllt madrassen med cement istallet for spiraler. Axlar, nacken och ryggen ar en enda stor muskelknut och jag fasar for hur det kommer vara om 1ar. Jag maste ta mig till IKEA eller liknande snarast och kopa en mjuk madrass och lagga ovanpa for det har funkar fan inte langre.

2. Min statistiklarare. Jag gick efter 20min idag for jag forstod seriost inte ett enda ord av vad han sa. Och det kanns ganska meningslost att sitta och stirra blankt pa power point slides medan han babblar pa i sin version av engelska. Jag satt, arligt, i flera minuter och verkligen forsokte lista ut vad han forsokte saga men det gick inte. Jag horde natt ord har och dar men mer an sa gick inte att tyda. Sa nu maste jag lista ut nar den lararen som ryktas ar bast har lectures sa jag kan smita in pa dem istallet. For det har funkar fan inte langre.

That's it for now!

Jag fryser

Det ar KALLT i Sydney idag! Jag skulle gissa pa runt 20. Men det ar ingen sol och det blaser som faaen sa jag var tvungen att ha jacka pa mig nar jag gick till skolan imorse :'(

Igar var jag daremot 5 timmar pa Coogee beach efter skolan vilket var helt underbart! Jag badade till och med men vagorna var enorma och extremt starka, man fick kampa for att ta sig tillbaka upp pa stranden! Sen vart en kille ett par meter ifran mig brand av en manet och da kandes det inte lika kul att plaska runt i vattnet langre..

Idag borjade jag inte forran 15 sa jag snoozade fram till 10 innan jag gick upp, at frukost och laste lite mikroekonomi. Ikvall ska vi pa en fodelsedagsgrej pa the rege, en van till mig fyller okand alder men jag och Joy har bakat en chokladkaka till honom! For vad fasiken ger man till nagon man bara har kant i nagra veckor?? No idea.

Imorn ar det 2h management mellan 9-11 och sen 1h statistik mellan 12-13 sa det ar en mellanlang dag! Min langsta ar mandagar, 4h totalt, onsdag och torsdag ar 3h och tisdagar 2. Heeeelt ok schema!
Efer lektionerna imorn har mitt tower 5 har i village en liten get together fran 17, vet inte riktigt vad vi ska gora men varje tower har en ansvarig och varan har tydligen hittat pa natt spannande.

Den 25e mars annordnar varan Village tillsammans med alla andra Villages i Sydney (finns 3 till tror jag pa andra universitet) en Harbour Cruise! For $38 far man ata och dricka hur mycket som helst pa en bat som cruisar runt hamnen. Jag maste inforskaffa biljett SNARAST. Det kommer blir galet.

Nej nu har jag nog inget mer att skriva.. Vi hors nar jag har natt mer a beratta!
Ciao

Alskade Village

Jag maste bara visa hur mycket jag alskar att bo on campus!

Imorgon till exempel. Den fina roda rutan visar exakt vart min lagenhet ligger i Village. Det svarta stracket visar min gangvag. Forst har jag en lektion 10-11 i the Chemical building (stora gulgrona rutan) och dit ar det en cirka 2min promenad om jag gar riktigt langsamt. Darefter mellan 12-13 har jag en tutorial i en sa kallad Hut (lilla gulgrona rutan) som ni kan se ligger alldeles brevid Village. Detta betyder alltsa att jag max kommer behova forflytta mig 200m imorgon. Och under haltimmen mellan 11-12 gar jag antagligen hem och chillar lite, for det ar ju sa himla nara!

Just det, pa onsdag har jag en tutorial i den langa byggnaden E12 (Australian School of Business) och en lektion i den assymetriska F8 (School of Law). Sweeet!

Jag ar overlycklig over att slippa bussar och skit for att ta mig till skolan.

This is paradise
.




Nej for fan nu maste jag avsluta min management uppgift. Det dar med att fokusera kommer aldrig att bli min grej.

672 timmar, 28 dagar, 4 veckor, 1 manad

Jag kom att tanka pa en sak. Idag, 8e mars, ar det exakt 1 manad sen jag flyttade. SHIT vad tiden har gatt fort!! En hel manad, 4 veckor, det ar helt galet. Jag har aldrig varit hemmifran sa lange tidigare, men av nagon anledning kanns det fortfarande som om jag ar pa semester. Sjalva grejen med att jag gar pa lektioner gor det hela lite mer verkligt, men allt utanfor skolan ar som vilken utlandsresa med vannerna som helst.

Men jag borjar sakta men sakert kanna mig hemma har. Mitt lilla fina rum har i lagenheten ar belamrat med mina prylar och klader overallt, precis som det brukade vara hemma i svealand. Och jag alskar lagenheten i sig! Den ar sa fin sa fin och vara 2 balkonger ar bland det basta som finns! 7e vaningen och vi upptackte for ett par dagar sen att man ser havet fran en av dem (troligtvis botany bay).
Imorse satt jag i solen pa ena balkongen och at yoghurt med apple och flingor. Tidigare ikvall satt jag pa den andra i solnedgangen i t-shirt och kjol och laste management. Sa borde det alltid vara nar man pluggar.

Det finns daremot en sak som jag inte gillar, som jag har borjat tanka allt mer pa speciellt nu nar jag borjat inse att jag verkligen bor har. Det lilla problemet kallas "avstandet mellan sverige och australien". Det ar LANGT, men det visste ni sakert redan. 3 av mina roommates ar australiensare, 1 av dem har redan akt hem en gang och en annan aker hem nu i helgen. Det ar valdigt jobbigt att sjalv inte kunna gora det, hur mycket man an vill. Darfor ar det tur att det iallafall finns telefoner, msn och facebook, for annars hade jag aldrig lamnat sverige.

Mams, paps, lillebror och alla fina fina manniskor dar hemma och pa alla andra platser ni befinner er pa for tillfallet, jag saknar er massor och tanker pa er varenda dag. Hoppas era liv flyter pa alldeles underbart och att ni kommer och halsar pa SNARAST!

Puss o gonatt, nu ska jag skriva management laxa.

Tutorials, blamarke och pannkakor

Min forsta tutorial ar nu avklarad. Business & Economic Statistic och jag satt som ett fragetecken i 1 timme. Det har kommer inte bli en rolig kurs.

Forhoppningsvis gar Accounting & Financial Management i eftermiddag battre, dar ar jag iallafall forberedd!

Helgen var grym! Lordags var ju jag och Chrissy som sagt i bondi junction under dagen. Kvallen spenderades pa fest med andra village bor och vi sprang mellan en massa olika lagenheter for sakerhetsvakten foljde efter oss och sparkade ut oss vart vi an gick for vi var tydligen for hogljudda. Hehe.
Himla rolig grej, nar vi vart utsparkade fran 1 lagenhet och skulle ta hissen ner, akte den upp istallet for att slappa av nagra andra. Nar vi sen ar pa vag ner igen stannar hissen pa vaningsplanet vi precis blivit utkastade ifran. Dorrarna oppnas och dar star sakerhetsvakten och kollar surt pa oss. "dude we're really TRYING to bounce!" sa en av killarna och jag tror aldrig jag har skrattat sa mycket. Det ar svart att forklara men det var sa javla komiskt!

Nar vi sprang upp i trapphuset (varfor vi gjorde det nar de finns hiss ar en bra fraga) foll jag handlost frammat och landade med sidan av brostkorgen pa trappstegen. Det gjorde forjavla ont och jag var 100% saker pa att jag brutit revbenen. Nagra minuter senare var det glomt och vi begav oss till mcdonalds. Hur farligt tror ni inte att det ar att bo 3min fran donken och 10min fran kfc???

Iallafall, nar jag vaknade i sondags kunde jag konstatera att jag inte har brutit natt revben men att jag ar ett brutalt stort blamarke som gor GANSKA ont. Aldrig mer trappor nattetid.

Igar var det myssondag. Sovmorgon och slappa kombinerat med plugg. Pa kvallen var jag och Chrissy pa Coles och handlade mat. Vi fick en briljant middagside och plockade pa oss pannkaksmix (89cent), glass, jordgubbar och lonnsirap.

Hemma igen slangde vi ihop den godaste middagen EVER! Perfekt stekta pannkakor, hackade och sockrade jordgubbar, vaniljglass och sen sirap pa toppen. Vi at 8 pannkakor var och kunde knappt andas efterat. Men det var sa SJUKT gott! Vi har bestamt att det ar sondagstradition fran och med nu.

Nu ska jag kila hem, ata lunch och sen bege mig till nasta tutorial och dar efter en 2h lang accounting lecture!

Ciao


One Love

David Guetta ar i skrivande stund ca 500m fran mig. Han spelar pa Future Music Festival som ager rum pa Randwick Racecourse som jag ser fran balkongen. An sa lange har jag bland annat kunnat urskilja "when love takes over"och "love is gone". Min van som ar dar har lovat att ringa mig nar han spelar "memories".

Jag kommer aldrig forlata mig sjalv for att jag inte kopte en biljett. Men $125 for att hora honom (andra banden sog) nar man ar fattig student ar lite val saftigt. Forhoppningsvis kommer det fler tillfallen!

Idag var jag och Chrissy i Bondi Junction och kikade runt i olika megastora malls. Finns sa sjukt mycket fint och det ar plagsamt att ga runt och titta!

Himla fint vader idag ocksa, ca 30 grader, stralande sol och bla himmel!
(var tvungen att skriva det for jag vet mycket val vad ni har for vader hemma i sverige.. hehehehe...)

Imorn blir det pluggpluggpluggplugg

Ciao!

Hello sweeedeen!

Kara blogglasare!

Detta ar en historisk dag. Jag har antligen, efter nastan 1 manad i Australien (hur fasiken gick tiden sa fort??) lyckats sparka igang internet pa en laptop har i lagenheten!! Detta betyder att jag langre INTE behover springa ivag till e-library eller uni biblioteket sa fort jag behover internet! It's a hallelujah moment people!

Laptopen jag skriver pa ar ett resultat av Dells klantighet.. Forhoppningsvis kan jag borjar slanga upp bilder om 1 vecka.

Skolan gar bra hittills, forutom att min statistics larare bryter pa nan indisk/arabisk dialekt och pratar i 120 sa jag fattar i princip 0. Men det far losa sig! 2 av 5 lectures har jag i the law building som vart klar 2005. Deras storsta lektionssal dar jag haller till ar stor, luftig, sjukt bekvama stolar (kan bli farligt tidiga mornar..) och har ett STORT fonster som slapper in massa ljus. Sen ar det en klar fordel att juridik byggnaden ligger sa nara att jag kan se den fran balkongen.
Nagot jag kan konstatera ar att jag ALSKAR att leva on campus! Jag gar hemmifran 10min innan lektionen borjar och ar hemma max 10min efter att den slutat! Har jag en haltimme kilar jag hem och ater mellanmal, det ar perfekt!

Nu ska jag kolla Grey's Anatomy, ata choklad och undvika att tanka pa hur mycket jag maste plugga imorn! Runt 8 ikvall (just nu ar klockan 18) ska jag traffa en van och ata pizza och prata om allt som hant under veckan, och det ar en hel del om man sager sa..

Ciao! 

Aldrig mer Dell

Det var ungefar 2 veckor sen jag bestallde min laptop fran Dell.
Den forsta order bekraftelsen var fel sa de fick gora om och gora ratt, vilket tog ett par dagar efter flera samtal med varldens samsta kundservice.

Idag fick jag detta mail:

"There was some slight error in software and it happen not only to you.
But also to customer that order the same computer as you.
I would like to apologize on the delay of your computer.
Delivery might be roughly another 2 weeks.
Do let me know if you need any further update.
Thanks."

Jag skrek nar jag laste mailet och personerna brevid mig har pa library tittade GANSKA snett pa mig. Men jag ar valdigt, valdigt forbannad pa Dell just nu. Jag behover min dator!!!

Emergency, evacuate

Klockan 04 imorse vacktes jag (och resten av village) pa det mest brutala sattet nagonsin. Fire alarm. En siren som tjuter sa trummhinnorna sprangs och en rost som konstant upprepar "emergency, evacuate, emergency, evacuate, emergency, evacuate".

Sa det var bara att dra pa sig morgonrocken och kila ner for 7 trappor (helt klart nackdel med att bo hogst upp) och sluta upp med 1000 andra forbannade village bor. For vem i h****te drog igang larmet kl 04 en tisdag???

Lite intressant ar att village ar gigantiskt med 13 sa kallade towers. Om larmet gar i gang i tower 1, som sakert ligger 500m fran tower 13, sa maste aven de evakuera. For sakerhetsskull sa klart, men anda, brinner det lar det ta flera dagar for elden att ta sig fran ena sidan till den andra (speciellt eftersom hela kalaset ar byggt i betong)

Iallafall, runt 04.30 fick vi traska tillbaka till sangarna. Jag fick sova i 4 timmar till innan det var dags att ga upp, ata frukost och bege mig till min enda lektion idag, Business & Economic Statistics mellan 10-11. Lararen ar ingen hojdare pa att uttala engelska men pratar i 210 sa det kommer bli en utmaning att hanga med..

Igar var det Accounting & Financial Management och jag har redan borjat lasa i boken och an sa lange ar den valdigt pedagogisk vilket helt klart uppskattas. Dessutom kommer alla lektioner att spelas in och laggas upp som podcasts sa missar man nanting ar det bara att spola tillbaka. Love!

For varje amne har jag en sa kallad tutorial. Tutorials verkar helt underbara och kommer nog passa mig perfekt da man under 1h gar igenom forra veckans lektion och uppgifter. Repetition och fragestund helt enkelt.

Pa kvallen igar gick jag och Joy till Coles och handlade mat, en javla massa mat. Men nu har jag sa jag klarar mig ett tag och kan faktiskt konstatera att maten ar ganska billig har i australien.

Nagon gang idag kommer Dell och levererar forsta delen av min bestallning, en mus och hogtalare. Mycket anvandbart.

Ikvall blir det nog en till promenad till Coogee, om det inte regnar.. Sondags var officiellt the last day of summer och det verkar som om vadergudarna ar mycket medvetna om det da temperaturen sjonk med typ 10 grader och det blaser och regnar. Men det ar fortfarande over 20 grader sa jag klagar inte :D


UNSW

First day of school! Om knappt 3 timmar borjar min forsta forelasning, 2timmar accounting and financial management, woho!

Innan dess ska jag hinna springa forbi bokhandeln och kopa en bok, biblioteket och skriva ut lecture notes och en butik har pa campus som saljer pennor, block och andra nodvandiga prylar.

Shiiiiiiiiiiit vad jag ar nervos!

Nej nu kor vi, hors snart!

RSS 2.0