Bondi, Coogee eller Maroubra?

Det ska bli runt 30 grader idag sa vi har planerat ett besok pa stranden. Forst tankte vi dra till Bondi men eftersom det anda ar 2 bussresor bort sa har vi bestamt oss for Coogee istallet som bara ar en 30min promenad bort. Kanns ganska lyxigt att kunna valja pa 2 strander hehe (egentligen 3 till och med eftersom Maroubra ligger en 10min bussresa bort)

Speciellt eftersom vi ar mitt i hosten har i Sydney. Men solfaktor 30 ar pa och Chrissy ska bara hamta sin tvatt och sen ska vi bege oss! Ikvall ar det Inter-College party pa unibaren har pa campus, alla college (studentboenden dar de far maten serverad och tvatten tvattad men bor i sma halor) och Village ska forsoka enas. Forhoppningsvis slipper vi slagsmal och catfights. Lite senare blir det kanske vidare till the Ivy i stan men vi far se!
Hoppas allt ar bra hemma ♥

Nacksparr.

Nacksparr. Jag stog i duschen imorse och tvattade haret nar det helt plotsligt knakar till ordentligt i nacken och hogra axeln. AJ. SOM. FAN.
-
Det ar lite battre nu men kan verkligen inte luta huvudet at hoger eller vrida det utan ar fast med huvudet svagt vridet at vanster. Detta kom inte sarskilt lagligt da tanken var att jag skulle plugga accounting non stop idag. Antar att detta ar straffet for att jag inte borjat plugga tidigare.
-
Nu ska jag stappla ut i koket och slanga in Joys varmepase i mikron igen. Som fd tennisproffs ar hon ganska bra pa muskler och skador sa hon klamde lite pa mina axel/ryggmuskler och konstaterade efter ungefar 2 sekunder att mina muskler ar extremt stela och det ar tydligen "pretty bad". Speciellt sidan som jag inte har nacksparr i. Skulle ju vara helt underbart om jag lyckades knacka till den sidan ocksa.
-
JAVLA skitsang! Min kropp tar sa mycket stryk pa grund av min stenharda sang.
-
Men jag borde val egentligen inte bli forvanad, hittade detta pa vardguiden:
"Nackspärr kan du få om du har
belastat nackmusklerna ensidigt (check)
rört på dig för lite (check)
eller är orolig och stressad" (check)
-
Livet ar emot mig just nu
(ps: anledningen till stracken mellan styckena ar for att texten i nte ska tryckas ihop till 1 stycke)

"Pluggar"

Flydde till biblioteket for att plugga accounting. Min rumskompis kande namligen for att dra pa musik sa vaggarna skakade. Har ar det knapptyst men koncentrationen ar val inte pa topp, maste lara mig att lamna laptopen hemma..hehe.

Web camen var betydligt roligare an boken! Sa har ser det ut at this very moment:

Cupcakes, brownies och operahuset

Vi har host har i Sydney.
Det marks inte riktigt kan jag saga. Igar var det varmare an svensk sommar, jag holl pa att kolavippa nar jag promenerade ner till Coogee. Idag var ocksa himla fint vader och trots extrem somnbrist (i sang 05 och upp 08.45 for lektion 09) sa begav jag och Joy oss in till city! Solen sken och jag kande att idag var ett utmarkt tillfalle for att se operahuset pa nara hall! Vi hade ocksa last om cafeer med Sydneys basta brownies sa vi kande att aven det maste utforskas.
-
Sa planen var att vi skulle till 2 cafeer och kopa med oss brownies fran bada stallena och sen avnjuta dem i Royal Botanic Gardens som ligger precis bredvid operahuset. Pa vag till cafe nr 1 gar vi forbi en fruktansvart sot cupcake butik och vi var bara tvugna att ga in och kika. Det slutade med att vi satt ute pa deras servering med varsin cupcake, en jordgubb och en oreo som vi delade pa.
-
Vidare till cafe nr 2 dar vi fick beslutsangest och korde pa 1 apelsin/cheesecake brownie, morotskaka och en lamm/aubergin paj (vi kande att 100% socker inte riktigt duger som lunch). Vi delade pa allt men virade in brownien i servetter och tog med oss.
Vidare till cafe nr 3 dar de bade skulle ha prisbelonat kaffe och brownies. Det blev 2 latte och en brownie att dela pa to go.
-
Gratis citybuss till Circular Quay (uttalas key) och det ar otroligt vackert dar! Harbour Bridge, farjorna, hoghusen och operahuset runt hornet. Det kandes lite surrialistiskt att se operhuset pa sa nara hall. Alla ganger jag sett det pa bilder och i Hitta Nemo och nu var det pa riktigt. Skum kansla.
-
Sist kilade vi som planerat over till Royal Botanic Gardens dar vi avnjot vara sjukt goda brownies i solen!
Valdigt bra torsdag helt enkelt och hela kalaset gick pa $14 var vilket ar typ 90kr.
-

Home Sweet Home

Nu har de gatt 57 dagar sen jag lamnade sverige. Det kanns som det var igar jag skrev inlagget om att jag nu har varit har i 1 manad. Pa torsdag, 8e april, har det gatt 2 manader. Vart tog tiden vagen??? Jag forstar inte hur det kan ga sa jakla fort!
-
For tillfallet ar hemlangtan ganska stor, den har borjat dyka upp nu den senaste tiden och jag ar inte forvanad. Flyttar man 15 000km bort efter att ha bott hemma i samma hus i 20 ar med sin fina familj och vannerna runt hornet ar det forhoppningsvis inte sa konstigt att man langtar hem ibland. Men det ar val mest nu under en hogtid, nar i princip alla mina aussie vanner har dragit ivag till diverse hemort och lamnat village helt ode, och mig ensam med alla sasonger av How I Met Your Mother och mangder med plugg, som det kanns lite extra jobbigt.
-
Det skulle kosta ungefar 15k for mig att flyga hem i 2 veckor i sommar juni/juli. Tempting very tempting. Sydney ar nog inte sa himla roligt under vintern, speciellt inte om mina vanner drar hem da ocksa for da kommer jag ga bananas av tristess. Samtidigt kan man kanske anvanda de 15 000 pengarna pa att resa runt i Australien istallet? Hmm.. klurigt.
-
Igar kvall var i allafall valdigt mysig. Jag och dom fa som ar kvar traffades i The Old Tote (varat 3-vaningar stora sallaskapshus har i village med bland annat ett gigantiskt kok, biljardbord, fotbollsspel, pingisbord, eldstad, guitar/band hero och stora flatscreens i varje rum) och krop ner i den mjuka soffan och slapade fram alla stora Fat Boys (typ bean bags, fast jakligt mycket skonare) och kollade forst pa Paranormal Activity (ar dock GRYMT besviken, de 10 sista sekunderna var val ungefar det enda som var nagorlunda laskigt) och sen Star Trek! Vi trottnade efter ungefar halva Star Trek och tog en liten biljardpaus. Jag holl mig daremot langt ifran biljardbordet da det verkligen inte ar min starka sida.
-
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta pa. Det blir val en promenad ner till Coogee Beach lite senare och innan dess borde jag val plugga lite.. Imorn kommer iallafall Katy tillbaka fran Adelaide och vi har planerat att utforska Sydney a la tvattakta turister. Taronga Zoo och en close up av operahuset star bland annat pa min onskelista!
-
Ne nu ska jag gora natt vettigt!
Hoppas allt ar bra hemma i stockholm och att ni inte har foratit er pa paskgodis.


Toga, Lindt och Lipton

Jag lever!
Sen jag skrev forra gangen har det inte hant sa himla mycket spannande.. en vecka till i skolan var det och nu ar det mid semester break denna vecka!
-
I torsdags var det Toga Party pa Roundhouse har pa campus och det var 100tals dansande studenter i togas. Lite otippat att alla verkligen skulle ga all in och kora toga! Valdigt roligt sa klart!
-
Jag och Chrissy kopte ett blatt lakan pa K-Mart for $8, klippte det i tva delar, snurrade in oss och satte ett skarp i midjan for att halla det pa plats! Sjukt snygga var vi mitt bland alla vita lakan.
-
Idag maste jag handla mat for jag har verkligen ingenting kvar. Sen ikvall forsoker mina vanner fa med mig pa att se Paranormal Activity som Village visar. Jag ar daremot extremt tveksam och radd for att jag aldrig nagonsin kommer att kunna somna igen om jag ser den.. Men vi far se!
-
Nagot vi har upptackt inne i stan ar Lindt Cafe som mycket mojligt kan vara den basta platsen pa jorden. De har en kilometerlang meny over olika chokladdesserter och det ar totalt omojligt att valja vad man vill ha. Det ar tur att Lindt iallafall ligger en busstur bort, annars hade det blivit mitt andra hem och det hade nog varken min kropp eller planbok gillat.
-
En dag nar vi stod pa varan ena balkong borjar folk i huset mitt emot peka ovanfor varat hus. De springer efter kameror och ropar pa sina roomis. "Va fan har vi pa taket???" tanker vi och forsoker kolla upp. Men da skriker vara kara grannar att vi maste springa over till andra balkongen och kolla. Sagt och gjort, och detta vad var vi sag. Lipton (Lidton?) korde ett valdigt smart satt att gora reklam, speciellt nar det var typ 30 grader varmt och Coogee Beach lar har varit fullsmockat.
Jag har pluggat statistik, inte sa himla roligt om jag ska vara arlig.
Lindt Cafe var ju som sagt ganska najs
Jag at 3 stycken mini mousse, en vit, en mjolk och en mork. Aaaaah ni forstar inte hur gatt det var!!
Typ sa har sag jag ut i min toga.
Kom pa att jag glomt visa bild fran varan beromda pannkaksmiddag!
Jordgubbar, glass och lonnsirap, inte helt fel.

RSS 2.0